SQLAdmin

Værktøj til oversigt og direkte adgang til SQL Server installationer og resurser i en organisations samlede infrastruktur.
Værktøjet „SQLAdmin“ er under stadig udvikling af SQLAdmin.dk.

Generelt

Værktøjet er lavet fordi jeg flere gange og i flere organisationer har haft daglig behov for at se alle SQL Server installation og deres grundlæggende oplysninger – også dem udenfor det umiddelbare netværk.
Desuden skal det være muligt at åbne SQL Server instansen i Management Studio, Windows Serveren i Fjernskrivebord (Remote Desktop) samt åbne drev i Windows Explorer – dette forudsætter adgang og ret til resurserne!

Hvorfor XML?

En XML fil kan kopieres til den enkelte arbejdsstation, hvilket gør løsningen udafhængig af en data(–base–)server, hvilket kan være rigtig godt i en ekstrem situation, hvor hele infrastrukturen er påvirket.
En sidegevinst er, at XML er Human Readable, så i en ekstrem situation kan andre platforme end Windows benyttes til at læse kildedata. For eksempel en smartphone.

En MS Access database kan også kopieres til en isoleret (bærbar) arbejdsstation, men forudsætter en Access installation på arbejdsstationen.
Det er muligt at kopierer filerne til værktøjet „SQLAdmin“ til en nyinstalleret Windows (2000+) arbejdsstation, og værktøjet vil fungerer umiddelbart uden ekstra installationer.

Jeg har forsøgt med en XML datafil, som behandles med XSL–FO.
Det var ikke muligt for mig at få trykknapperne til at virke, så løsningen er lagt på is — foreløbig.

Design

Det konceptuelle, logiske og fysiske design af værktøjet „SQLAdmin“.

Data model

Den fysiske data model med data objekter samt funktionelle objekter til for eksempel input.

Datakilder

Datakilder til SQLAdmin.

Brugergrænseflade

Til systemet er en brugergrænseflade „SQLAnchor“ under (løbende) udvikling.

En ekstra brugergrænseflade „SQLDispaly“(?) til kun at læse data er under overvejelse. Motivationen er et behov fra andre end database administratorer for at læse data. Det er for eksempel arkitekter eller operatører.

Applikationen

Applikationen kan hentes hér (SQLAdmin.zip, 3 KB).

Forbedringer

Forberinger og ønsker til SQLAdmin.

Niels Grove-Rasmussen Opdateret 18-03-2019 01:25:48.
Ting Ta'r Tid! Hentet 24-07-2024 20:40:51.